четвер, 26 листопада 2020 р.

Троянди

Краса. Всі ми любимо красу. Краса квітів безмежна. Гра кольорів,аромат.  Квіти- це Боже створіння, це доказ краси в Раю. Наш  бібліотечний гурток вирішив створити витвір мистецтва, красиві квіти власними руками. Знадобився нам різнокольоровий фламіран та інші деталі.Мрій в дітей було багато, та однією із них була мрія, щоб бібліотека наша сіяла квітами. Дівчатка виявились майстринями. За роботою посміхались, завідувач бібліотеки  розповіла   легенду про зачаровану квітку.

        Жила ,була собі красива троянда. Вона така була прекрасна, що її пелюстки були відблиском зірок, що сяють на небі.  Її пагони не мали колючок. Роза була ніжною і теплою на дотик. Вона раділа сонечку. І крапельки роси на її пелюстках, були неначе діаманти.  Роза була подарована прекрасному і доброму господарю, який її доглядав щоб вона цвіла . Одного разу звідкілясь почався буревій. Господар, неначе той орел , своїми крильми ,хотів захистити троянду. Та зло виявилось сильніше. Сильний вітер зі снігом хотів вирвати її з корінням і знищити. Та любов троянди до світла –непереможна. Сам Бог любив цю розу, послав сонячні промені, щоб зігріти,врятувати. Звичайно, троянда була пошкодженою. Плакав господар та крізь сльози побачив з-під снігу два пуп'янки. Червоні, молоді, свіжі,ароматні, які міцно тримали троянду при житті. Можливо, троянда ще зацвите, пустить новий паросток, новий бутон.

     БІбліотечні маленькі майстрині уявляли небачений сад і саме ту загадкову троянду з бутонами. Ось так нам було цікаво і весело за роботою.









Немає коментарів:

Дописати коментар