понеділок, 29 березня 2021 р.

Районний проект "Замовте слово про книгу"

 Однією з проблем сучасності є майже повна втрата культури читання. 
Якщо ще кілька років тому Україна відносилася до числа тих країн, жителі яких читають дуже багато, то сьогодні ми змушені визнати, що читання стало «елітарною» розвагою для дуже вузького кола людей.
З появою гаджетів різні футурологи передбачали повне зникнення паперових книг. Думалося, що електронні носії зможуть стати альтернативою громіздким і дорогим фоліантам, а «бібліотека в кишені» допоможе читати, коли завгодно, де завгодно і що завгодно, тобто, дуже багато.
Однак, майже збулася тільки перша частина цього прогнозу: кількість книг на полицях українців стала значно меншою. Але, разом з тим, абсолютно помилковою виявилася друга частина – більше читати українці не стали. Закинувши книгу, ми не відкрили електронні читалки, ми просто перестали читати.
Тому, слід зазначити, що коли ми говоримо про читання літератури, то починати треба зі звички.  Це не значить, що потрібно читати все підряд, це означає, що читання має стати невід'ємною частиною життя. З чого ж слід почати?
 
Власне положення
Кожен з нас, читаючи літературу, повинен обов'язково враховувати положення, у якому перебуває зараз. Не треба братися за ті книги, які розповідають про невластивий нам спосіб життя. Слід обирати з них найбільш близькі до нашого стану, що викладають , нам властиве».  Рекомендує про ведення правильного способу життя.
Не обов'язково читати багато
Мета  читання полягає не в тому, скільки книг вдалося прочитати, а в тому, наскільки ви змогли застосувати прочитане до себе і свого життя. Іншими словами, якісне читання однозначно краще кількісного і має відповідати на запитання: «наскільки кращим  в процесі читання я став?»
 Не читайте для того, щоб тільки прочитати, а щоб освіжити і поживити душу.
Тим більше, що нам , на мою думку, завжди вистачає часу  прочитати хоча б одну сторінку.
 Ніякий час не може служити перешкодою до читання Не будемо... нехтувати читанням, розуміймо уміщене в книзі. Постійна вправа в читанні віддруковує незгладимий досвід в пам’яті. Книга,просвітлює наш розум . Погодьтеся, що такий метод підходить абсолютно для кожного з нас. Головне – це регулярне і постійне живлення свого розуму.
Застосовувати прочитане
Вчені завжди підкреслюють, що читати  літературу можна і потрібно тільки своїм власним життям. Іншими словами, без практики читання може перетворитися в пусту теорію, що ніякої користі не принесе . Хто старанно займається читанням, той повинен прочитане ним приводити у виконання, а не обмежуватися одним старанним читанням,звичайно, обираймо, ту літературу , яка несе в собі добру ноту, яка вчить любові , добру , милосердю.
Книги цього напрямку спасуть розум, душу,серце приведуть до істини, всесильна також допомога  людині  книги духовного змісту. Читайте книги і слідкуймо , який плід вона несе.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар