пʼятницю, 9 березня 2018 р.

Шевченко - наш. Він для усіх століть



«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Ці пророчі рядки Василя Симоненка перегукуються із народним розумінням Шевченка  - поета і людини.
У перші березневі дні ми традиційно згадуємо великого сина нашого народу.  І скільки б років не минуло з дня народження Тараса
Шевченка, проте й  нині Кобзареве  слово  актуальне і живе. Для Кожного українця письменник означає так багато, що складається враження , ніби ми про нього все знаємо, і він завжди з нами. Та це лише враження. Він невичерпний і нескінченний. У ньому наша історія, наша реальність.  В цьому переконалися користувачі нашої бібліотеки  відвідавши літературний диліжанс «Іду з дитинства до Тараса» .
Завдяки бібліотекарю і теплому спілкуванню школярі довідались про цікаві факти «Генія Тараса», що не занесені до шкільної програми, та переглянули ексклюзивне відео про Шевченка. Також діти мали змогу переглянули книжкову виставку «Шевченкова криниця». А фото на згадку стало фактом усвідомлення молодого покоління неоціненного вкладу Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.

Немає коментарів:

Дописати коментар