пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Йде Великдень по землі

Великдень цього року відзначатиметься 16 квітня. Традиційно цим світлим святом завершиться Великий піст, який цього року тривав з 27 лютого по 15 квітня, і під час якого віруючі дотримуються строгих обмежень в їжі, намагаються очиститися від гріхів, переосмислити своє духовне життя.
Напередодні святкування одного з найбільших свят – Великодня, в бібліотеці відбулося засідання краєзнавчого клубу «Оберіг», який діє при бібліотеці. Діти дізналися багато цікавого про свято, що воно є перехідним і не прив’язане до традиційного календаря, а тому відзначається в різний час. І діапазон святкування Воскресіння Христового в різні роки може бути від 4 квітня по  8 травня. Під час теплої розмови  члени клубу мали змогу до оформити книжкову виставку-інсталяцію «Йде Великдень по землі», а також доповнити тематичну папку «З Великоднем» розповідями  про свої родинні звичаї і традиції святкування.
Відчувши чари і значимість Великодня, діти в першу чергу зрозуміли, що це свято про все головне, що є у людей: про добро, про любов, про прощення.

Запрошуємо до бібліотеки на перегляд виставки!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар