неділю, 7 серпня 2016 р.

Його життя - любов і боротьба!

Творчість Івана Франка - вершина культурних надбань свого часу, вона була справді епохою у розвитку української літератури. В його творах поєдналися талант белетриста, поета, драматурга, публіциста, критика, етнографа, суспільного діяча і, звичайно ж, дитячого письменника.
В клубі села Яворів відбувся літературний концерт "Франкові обереги Долинщини" до 160 років з дня народження І.Я.Франка. Організатором свята була завідувач Яворівського клубу Надольська О.А., а також брали участь у проведенні свята завідувач бібліотекою-філією Кецмур Т.Р., члени клубу "Оберіг", який діє при бібліотеці, вчитель української мови і літератури Коляджин Г.О. і жителі села.
Метою концерту було не тільки розкрити особистість І.Франка  як геніального поета, а й ніжної людини, яка прагнула знайти в житті справжнє кохання. Свято було насичене розповідями про великого каменяра, піснями,які виконували жіночий колектив і юні таланти села Яворів. До уваги глядачів була представлена книжкова виставка "Сьогодні, мов зоря, ти сяєш Україні", в якій було зібрано деякі твори Франка, твори для дітей і література в якій розповідається про не легкий життєвий шлях нашого каменяра.  Надольська О.А призентувала свій новий вірш присвячений Франку" Франкове свято" у виконанні Курилів В.Ім'я великого сина українського народу, письменника і вченого І.Франка. назавжди залишиться в наших серцях. Концертзакінчився піснею "Бажаємо щастя"зі сцени залу всім гостям свята пролунали побажання миру, добра кожному домові і кожній родині.

Адже, жити для України, бути їй вірними синами і доньками , любити свою рідну землю заповідав нам Іван Франко. І ми ,як нащадки Франка, обіцяємо жити і творити для України! 

Немає коментарів:

Дописати коментар