середу, 27 жовтня 2021 р.

"Осінь щедра і багата"


Красива осінь вишиває клени
Червоним, жовтим, срібним, золотим.
А листя просить: – Виший нас зеленим!
Ми ще побудем, ще не облетим.

А листя просить: – Дай нам тої втіхи!
Сади прекрасні, роси – як вино.
Ворони п'ють надкльовані горіхи.
А що їм, чорним? Чорним все одно.

Ліна КОСТЕНКО

   У світі живе прекрасна панна. Це Осінь. Коли вона іде, то її супроводжує спів птахів. А  журавлі – курли – курли  і в далечінь. Прийшов час осені.

  Танцює, кружляє панна Осінь, де пройде, там листя жовтіє і падає на землю. Виходить на узлісся, сідає, притуляється до дуба і тихо – тихо щось співає. Це не пісня, а осінній вітер.

   Іде золотокоса Осінь лугом, лісом, де зупиниться там на траві залишаються білі кристалики льоду. Ось прийшла Осінь до саду, торкнулася золотою косою дерев – і листя стало жовте, червоне, оранжеве. Люди недарма кажуть: «Золота осінь».


   Ось над  ставом росли дві берізки. Стрункі, високі, білокорі. Розпустили свої коси. Одного разу прийшла до них панночка Осінь. Заблищали коси у берізок білими кристаликами льоду та золотом.


     
    Осінь прекрасна. Зачарувала, заворожила  все довкола.  Розмалювала золотими фарбами та принесла дари. Панночка Осінь обдарувала своїми дарами і нашу бібліотеку. Солодкі фрукти, смачні нектари, букети квітів. Yavoriv Biblioteka долучається до заходів  «Осінь щедра і багата» і рекомендує поезії українських письменників сучасності про цю пору року. Вдихніть барви осені.








Немає коментарів:

Дописати коментар