суботу, 9 березня 2019 р.

Уклін тобі Тарасе!


     Він був сином мужика. А став володарем у царстві духа. Він був кріпаком, а став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком, а вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим.
     Геніальний поет, у промінні слави якого померкло слово попередників, видатний художник, палкий громадянин, тонкий і вразливий знавець душі людської, Тарас Шевченко зумів зробити те, що краще не вдавалося ні до, ні після нього нікому.
      Він назвав себе українцем, і на увесь голос народ свій – українцями, батьківщину свою – Україною. І ці, здавалося б, такі звичні слова в його устах набули  нового, шанобливого і гордого значення.
     Ми усі любимо і поважаємо Т. Г. Шевченка, вчитуємось у його рядки, і розуміємо, що ця людина була щиро закохана в Україну і свій народ. Цього року Україна відзначає 205-ту річницю від дня народження цього визначеного поета. 
     У будинку культури с.Яворів, 8 березня відбувся концерт присвячений цій даті, який підготувала завідувач будинком культури с.Яворів Надольська Орися Антонівна.
                   
     Глядачі мали можливість дізнатись нову цікаву інформацію про життя поета, насолодитись його піснями у виконанні вокального ансамблю, послухати вірші і поеми у виконанні Коляджин Уляни, Литовчак Анни та зав. бібліотекою с. Яворів Озаришин Оксани.


    Після концерту глядачі змогли переглянути літературу про життя та творчість поета, яка була представлена в експонованій сільською бібліотекою книжковій виставці "Єднаймо душі словом



Немає коментарів:

Дописати коментар